Varberg med familjen

Så var det äntligen dags för att åka till Varberg. En utflykt som blivit inställd både en och två gånger. Marcus fick en hotellövernattning på Gästis av mig när han fyllde år i mars. Då skulle vi åkt utan barnen för att gå på Konst & Designmässa "Kustfolk" men sedan kom Corona, och mässan blev inställd och vi kunde inte få barnvakt. Jag bokade om vår hotellövernattning och plussade på barnen och tänkte att vi åker ner i mitten av juli på Hallifornia. Men även det blev inställt på grund av coronan. Så då bokade jag om den tredje gången gången gillt för att kicka igång min semester. Redan vid lunch checkade jag ut för semester och vi drog ner till Varberg. Det regnade i Göteborg och hela vägen ner - men vi klarade oss sedan ganska bra trots att mörka moln låg omkring oss ute till havs. Havet är alltid vackert!

Vi hade med oss lunch som vi åt vid socitetsparken, sedan promenerade vi längs strandpromenaden ändå bort till Kärleksparken där vi hälsade på Farfars Lycka och passade på att fika innan vi promenerade tillbaka ner mot stan.

Vi checkade in på Hotell Gästis och fick bo i Strindbergsrummet där det visade sig att både Lill-babs, Janne Josefssons och Roy Andersson hade bott. Ett fantasikt trevligt och annorlunda hotell, som låg mitt i stan.

Böcker och tavlor prick överallt. Vackra möbler och fina mattor inspirerar till kreativitet. Vi promenerade en stund på stan, gick tillbaka till hotellet och skålade i Prosecco och alkoholfritt innan vi promenerade till Cyrano för att äta varsin piizza på uteserveringen. Vince orkade till och med en Belgisk Våffla till efterrätt. Han äter och växer så det knakar. Sista månaderna har han vuxit 1 cm i månaden. Barnportioner är inte att tänka på längre.

Frukosten hade vi beställt kl 9. Allt för att det inte skulle bli för mycket folk. Här sitter Marcus och avnjuter en extra kopp kaffe och en våffla när barnen redan är klara och gått tillbaka till rummet. Frukosten var ok annars, saknade färsk frukt. Men barnen var helnöjda med yoghurt, chokladflingor, köttbullar, prinskorv och gott bröd. Och jag fick sill. älskar sill till frukost, gör ni? Känns som jag är ganska ensam om det (förutom min pappa då!)

Efter frukost åkte vi ner till Brukstorget och självklart tittade jag in i Krickelins nya butik KLco . Bilderna nedan är fotade i hennes butik. Och så mycket vackert det fanns att köpa. Kläder, keramik och böcker. Jag får dock suga på den karamellen lite och se om jag köper något nästa gång jag är där. Tjejerna har pratat om att åka ner snart igen. Det är något år sedan nu vi tog en utflykt med lunch, bad i kallbadhuset och shopping. Läs mer om det HÄR

Imorgon börjar alltså fyra veckors semester. Vädret ser ju tyvärr lite ostadigt ut. Vi får se vad vi fyller våra dagar med. Jag har iallafall fått en utmaning av en kollega att promenera eller springa 10 mil under semestern. Sånt gillar jag! Någon mer som är på? Ni som följt mig ett tag vet att jag som normalt är ganska inrutad släpper mycket på det. Jag bloggar ju alltid varje söndag resten av året, men just under semestern så kan det bli lite hur som helst. Ibland blir det flera inlägg per vecka och ibland inga. Så titta gärna in när det passa!

Följ mig gärna på social medier.
Facebook: Marléne Bagleborn
Instagram: @frubagleborn och @bagleborn_essens

Ha det fint vänner - vi hörs och ses i sommarsverige!

  • 444 visningar

Gillar

Kommentarer