VÅRUTFLYKER CORONA-STYLE

Hur har ni det vänner i den upp och nervända världen? Är ni friska och krya, har ni fått avstå från en massa nu i coronatider? Än så länge har det inte drabbat oss personligen så jättehårt förutom att maken är permitterad och jobbar 40 % (även om jag tycker det blir mer än så) Jag arbetar hemifrån så mycket jag kan. Det fungerar bra, men är lite ensamt. Vänner har vi försökt att träffa - sådan tur att vädret har varit fint så att man har kunnat vara utomhus och gjort utflykter till spännande platser.

I måndags var det annandag påsk och vi träffade familjen B vid Jonsereds Fabriker. Vi hade förberett en kall skaldjurspaj och familjen B hade med sig sallad och bröd. Det var magiskt gott och trevligt att sitta vi utsiktsplatsen och äta vår lunch.

Vi promenarade vidare och avslutade utflykten vid Jonsereds Trädgårdar, avnjöt vår fikakorg i vitsippehavet. Pratade om att vår gemensamma inplanerade weekend till Trysil som kommer ställas in, kanske vi kan göra något annat tillsammans istället? Trysil får vi ta när vi får åka in i Norge igen. Förhoppningsvis till hösten, annars blir det nästa år. Huvudsaken är ju att ses, och det måste vi bara lösa på något sätt!

Igår bjöd vi familjen Andersson och Adlers till Torslanda. Det var soligt men blåsigt så vi bestämde oss att träffas vid Bronsåldersundet där vi bjöd på Pulled pork burger med grillad haloumi, picklad lök, guacamole, chips och en massa grönsaker. Årets första rosé i plastglas och man kan riktigt se på bilden att vi håller distans till varandra.

Efter maten följde vi de röda prickarna och skyltarna för att promenera ner till havet.

Vi hittade lite lä bakom klipporna och vi bjöd på kaffe och Lucias hembakta Dumlemuffins. En trevlig eftermiddag med efterlängtade vänner till stora och små. Håller tummarna för att vi kan ses till sommaren. Det är ju mysigt att ses ute, och man får göra lite saker som man normalt sätt kanske inte gör. Jag hoppas ändå att Coronas blåser förbi snart och att vi kan gå tillbaka till en mindre orolig värld.

  • 422 visningar

Gillar

Kommentarer