Vi har planerat om sommaren

2020, blev nog inte riktigt som någon av oss hade tänkt. Nu ligger sommaren och semestern framför oss. Vi hade planer, vi skulle "bara" varit hemma på västkusten och avslutat med att åka till Franska Rivieran vecka 35 för att fira vår 20-åriga bröllopsdag- Det blir inte så. Resan är ombokad till nästa sommar, och jag hoppas att vi får lov att resa då. Ni som känner mig vet att jag måste ha saker att se fram emot, planera - sätta en ram runt min tillvaro. Annars tycker jag mycket känns deppigt och meningslöst. Har svårt att vara för spontan, något jag jobbar på. Det har gått ganska bra det här månaderna, då man levt typ dag för dag men nu kommer sommaren och sju veckors ledighet med barnen som ska fyllas, sagt och gjort, fru Bagleborn har tänkt, googlat och bokat. Har hållt mig till platser som ligger 2 timmar från Göteborg- man vet ju inte om de kommer ändra på detta nästa vecka. Men vi vågar inte chansa. Barnen kommer gå på några läger var (gymnastik, MTB och 4H-gården) sedan har jag bokat fyra dagar på detta ställe i Strömstad tillsammans med familjen E.

Vi har varit här tidigare, 2009 var vi ett stort gäng som bodde här en helg och det var riktigt lyckat. Vem gillar inte Strömstad liksom?

För att se hur det såg ut i bloggen 2009 - klicka HÄR

Vi har hyrt varsitt litet radhus och hoppas på bad i pool och hav, lek med alla barn på gräsområden och lekplatser. Häng med trevliga vänner med god mat och dryck. Har en dröm om att åka över till Kosteröarna också, jag har köpt Petters nya bok som han skrivit om Kosteröarna, den heter " Min plats på jorden" och jag kan verkligen rekommendera att läsa den för alla härliga bilder och goda recept, efter det kommer ni också vilja åka till Kosteröarna.

Sedan har jag bokat en stuga en vecka i Kattvik, strax utanför Båstad på en magisk plats. Har ni sett? Vilken pärla! Hit tar vi med oss cyklarna, och upptäcker Bjärekusten och Hovs hallar. Tydligen ligger det en våffelfik 500 meter från stugan, vid den lilla hamnen. Norrvikens trädgårdarna bara några km ifrån. Och till Båstad är det endast 6 km.

Kanske får vi besök av vänner eller familj över dagen, men HÄR kan jag vara spontan. Ta dagen som den kommer, en löprunda med morgondopp, kaffe med havsutsikt, skrota runt i en kimono och ta en vinlunch i trädgården, promenera på stranden och köpa en glass med barnen och avsluta med att grilla och spela kort till timmen är sen. Det kommer bli bra - det känner jag på mig.

Huset har varit med i en inredningstidning och jag fick några bilder skickade till mig för att se vad vi har att vänta oss. Längta lite. Nu håller vi tummarna för att vi får en fin sommar som bjuder på sol och medelhavsvärme.

Vi kommer nog även få besök av våra vänner Malmros också - de kommer ju långväga ifrån. Men eftersom vi tror att båda familjerna varit sjuk och de kan bo ute i vårt gästhus, inga kramar och många utomhusaktiviteter så ska det nog gå för sig trots allt. Som min vän Lotta sa, vi reser till "Altanien" i år- och vi gillar er altan så vi reser dit!

Men ska ni inte fira er 20-åriga bröllopsdag då undrar ni säkert nu!? Jodå, såklart. Vi överraskar ju varandra vartannat år med att fixa något för den andra. Så jag har fixat något - som är hemligt för Marcus än så länge. Det kommer bli jättebra....bara vi får barnvakt i dessa coronatider….det blir nästa lilla bekymmer.

Hur gör ni i sommar vänner? Har ni bokat något eller är ni mer spontana av er? Berätta gärna! Hur tror ni sommaren blir?

  • 561 visningar

Gillar

Kommentarer