Vinden har vänt - det firar vi med fest!

Igår var det lördag och Lucia hade bestämt att vi skulle ha fest. Vi har haft det kämpigt de två sista veckorna i familjen , Lucia har varit orolig och nu när vi äntligen mådde bra så ville hon fira med fest. När Marcus och Vince stack på MTB träning så började denna lilla donnan att rulla chokladbollar, fast det visade sig sedan vara mest till henne och hennes kompis Annie som kom på besök för första gången till Lillegården i går efter lunch. Hela dagen gick i ett, och jag hann inget annat än att bara fota med mobilen, så bilderna i dagens inlägg har kvalitet därefter.

Vi hade dagen innan varit och köpt ett nytt bord att ha på framsidan, här kommer det vara sol på morgonen och jag kommer att hela sommaren drick mitt morgonkaffe just här. Ska piffa till altanen lite. Trallen ska skuras, och några sommarblommor ska inhandlas. Sedan är det klart. Lucias gymnastikkompis kom äntligen och de fikade under pergolan och hoppade sedan i poolen - innan de fortsätta att öva på sitt fristående, hoppa studsmatta och träna på gymnastikmattan. Så kul att få hit en kompis tyckte Lucia. Under tiden fortsatte Marcus bygga på garaget/förrådet, jag gjorde rabarbermarmelad och började förbereda festen som vi skulle ha på kvällen.

Till förrätt blev det en plockbricka och Marcus gjorde rabarberdrinkar till oss, några med gin och några utan. Rabarbersaften har Marcus gjort själv. Så varför firade vi då undrar ni....ja det har varit två ganska tuffa veckor när Marcus troligtvis varit sjuk i Corona. Jag tänker inte gå in på alla symtom här, men han har haft en influensakänsla i kroppen med feberkänningar, orkeslöshet. Det värsta var den strypkänsla som han kände, som gjorde att det stundtals var jobbigt att få luft. Förra fredagen var situationen riktigt jobbig när han knappt stått på benen alls under dagen, knappt fått i sig mat. Jag ringde till 1177 på fredagskvällen, de tyckte vi skulle åka till Östra. Lucia följde med i bilen. När vi kom till akuten så kollade de bara så han syresatte sig, vilket han gjorde och vi fick åka hem igen. Resten av veckan, har varit riktigt upp och ner. Det som är förrädiskt och otäckt är hur otroligt fort det går från att känna sig nästa helt bra till att ligga i sängen, med jobbigt att andas och influensakänsla i hela kroppen. Lucia har varit orolig och tyckte att nu när pappa äntligen började känna sig frisk, så skulle vi fira med familjen. Hade ju varit skönt om vi hade fått coronatesta oss, men det verkar man bara få om man blir inlagd. Vi är dock ganska säkra på att det var just det han hade, och säkert har jag också varit sjuk med milda symtom. Läskigt att inte veta a riktigt. Tills vi inte vet till 100 % så kommer vi såklart fortsätta vara försiktiga, även om vi har vågat släppa LITE mer på restrektionerna.

Här står han - min livskamrat och största kärlek. Vad är jag utan honom? Ingenting! Som jag varit orolig för honom under dessa veckor. Tur att det gick så bra som det ändå gjorde. Älskade Marcus!

Marcus grillade ryggbiff, kyckling, spetskål, sparris och citron. Vi åt potatisgratäng och bearnaisesås till. Vinet smakade riktigt gott till. Så skönt att få må bra och njuta av mat och vin! Det är ju vår stora passion.

Vi avslutade kvällen med god glass framför Fångarna på fortet. Kvällsljuset var vackert - äppelträdet blommar så ljuvligt och det fina fönstret på garaget har nu kommit på plats.

Nästa vecka är det en kortvecka. Vi skulle egentligen åkt till Trysil över Kristi Himmelfärdshelgen. Vi skulle cyklat, vandrat, ätit gott och umgåtts tillsammans med en annan familj. Men Norge är stängt, och man får inte åka längre än 2 timmar från sin bostadsort. Därför har vi istället bokat en övernattning på Tanumstrand. Vi ska bada på Stora Blå, ta promenader vid havet, äta gott och njuta av hotellfrukost. Vi har funderat hit och dit om vi vågar, men eftersom vi är relativ säkra på att vi haft corona nu så vågar vi göra denna typen av utflykt. Vi kommer såklart att vara så försiktiga vi kan. Hålla avstånd, tvätta händer och allt det där man ska göra. Tacksam för att vi har varandra, och att vi har möjligheter att bryta vardagen för att göra något tillsammans som alla uppskattar!

Ta hand om er vänner! Jag önskar er en fin vecka, så hörs vi nästa söndag igen förhoppningsvis med bilder från Grebbestad med systemkameran istället för mobilbilder.

  • 942 visningar

Gillar

Kommentarer

Lotta
,
Gott att se att Marcus är på benen igen ❤️ och att ni alla red igenom dessa veckor. Bådar gott inför sommaren att vi kan ses snart igen 🥰🕺🏼🥳
Bagleborn
Bagleborn,
Tack kära du ♥️ Längtar efter er! Kram
nouw.com/bagleborn