Vykort från Skåne

Hej, mitt i semestern! Är ni fortfarande lediga? Imorgon börjar mannen jobba igen, medan jag är ledig ytterligare en vecka. Vecka 29 var en fantastisk vecka, runt 30 grader varje dag och vi hade hyrt en del av en Skånelänga i Beddingestrand. Vi prickade in veckan helt perfekt kan man säga. Bara 400 meter ner till havet och ett pärlband med små mysiga byar runt omkring hela södra kusten gjorde att vi inte hade långtråkigt en sekund.

Vid Smygehamn var det stenstrand, lite svårare att ta sig i vattnet för de som ville bada. Desto skönare att få "Hot Stone Massage" av barnen.

Självklart ett besök vid Smygehuk och Sveriges sydligaste udde. Här har vi varit en gång tidigare med Vince - då var han bara 1 år och kommer såklart inte ihåg någonting av det besöket.

Vi åkte till Ystad, lite shopping och ett besök på Thairestaurang som avslutades med fotografering vid stockrosor.

Förmiddagsbad vid "vår" strand. Stranden är så finkornig och len, men havet var tydligen riktigt kallt denna dagen.

Ett besök till Kåseberga och Ale Stenar. Sist jag och mannen var här var för 17 år sedan. Dagen efter jag hade gjort biopsi på knölen i bröstet som sedan visade sig vara aggressiv bröstcancer....vilken revansch att åka hit igen som frisk och tvåbarnsmor. Ingen självklarhet, Men det är sanningen. Något som också är sant är att jag hade fått lypsyl på linsen så det är en vit skugga till höger på bilden nedan som Lucia har fotat.

Vi firar Lucias familjedag, 9 år sedan vi fick vår lilla dotter i Taiwan. Vi firar med ett besök i Kivik, där vi bland annat gick på marknaden - en riktigt mysig dag som avslutades med pizza i hamnen i Abbekås.

Pärlans strand blev en riktig favorit som vi besökte två gånger. Barnen och Marcus gillar att hoppa i från bryggan och jag hade fin uppsikt över dem från träbänkarna...

Den årliga golftävlingen såklart, som JAG helt otippat vann i år. Vem kunde tro något sådant. Kul! Inget pris utdelades tyvärr inte. Vi besökte Trelleborg en dag när det var lite mulet. Hängde i skateparken, shoppade lite och avslutade med musslor på en trevlig restaurang vid vattnet.

Vi hade helt klart en helt fantastisk vecka och Skåne levererade. Finns så mycket att upptäcka här nere så ett besök snart igen måste nog till.

Nu är Vince hos sin kompis i deras sommarhus några dagar och Lucia ska på klätterläger med sin kompis Molly veckan som kommer. Marcus börjar jobba och jag har en vecka kvar. Jag ska försöka att komma igång med träningen igen och och gå en digital fotokurs från Frkn Falkman som ligger och väntar på mig. Några utflykter är också inplanerade med vänner, så det går absolut ingen nöd på mig även om jag oftast känner mig halv utan min bättre hälft.

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer