WEEKEND I KLÄPPEN

Förra helgen var vi i Sälen, närmre bestämt i Kläppen. Och jag som egentligen inte ens gillar skidåkning, måste säga att detta var en av de bästa semestrarna vi har haft på länge. Kan nog till och med säga att jag blivit skidbiten - trodde aldrig jag skulle säga det. Kan det bero på att vi hade strålande sol och klarblå himmel i tre dagar? Kan det bero på att jag lånade ett par fantastiska skidor av min vän Pia så jag kände mig som en ballerina i backen? Kan det bero på lyckan att se barnen så nöjda och glada eller för att det var mycket välbehövligt med en familjesemester tillsammans efter några tuffa månader. Jag skiter i vilket - huvudsaken är att vi fick en fantastisk weekend tillsammans långt bort från corona-oron.

Mycket skidåkning kräver också vila och fika. Bullar från bageriet som Marcus köpte samtidigt som frukostfrallorna smakade mums filibabba i solen.Lite extra energi innan jag tog en privat lektion med Lovisa, egentligen skulle jag åkt med Kevin men...

...strax innan kl 9 på morgonen, när jag skulle gå till min skidlektionen så skulle Vince hjälpa mig att ta fram mina skidor ut skidförrådet och fick då hela handtaget i handen och jag kom inte åt mina skidor. Innan vaktmästaren kom för att hjälpa oss blev klockan för mycket och jag bokade om min tid och fick köra med Lovisa istället. Och oj, vad jag lärde mig mycket på 1,5 timme. Så värt. Detta bidrog nog också till att jag blivit lite skidbiten.

Lucia kände sig lite trött och hade lite huvudvärk på lördagen så hon och jag tog gondolen upp med grabbarna utan skidor- och vi satte oss på uteserveringen för lite fika, bubbel och en kall. På grund av Coronan så fick man åka gondolen sällskap för sällskap- alltså inte blanda sig med andra. Mycket bra, men det innebar att det ibland kunde bli lite kö.

Där nere ser man trantorget, vacker natur och underbara vidder.

Lucia och jag tog gondolen ner igen, hon mådde lite bättre och vi gick till stugan för att ta på oss skidorna igen och åkte till backen stängde kl 18.

Hela familjen Bagleborn är så nöjda med Kläppen och kommer absolut komma tillbaka. Det var nästan nära att jag fick åka tillbaka redan dagen efter, då jag gjorde något som inte är likt mig. Jag råkade glömma alla barnen kläder i byrån. Så jobbigt- men fick tag på en kompis kompis som är i Kläppen just nu och kan ta med sig kläderna tillbaka. Eller de kommer till Skövde i alla fall- nu måste jag bara lösa den sista biten till Göteborg också. Kanske någon av mina läsare som har något ärende till Skövde nästa vecka och kan hjälpa oss att få kläderna till Göteborg?
Ja, så kan det gå. Värre saker har hänt - det löser sig på något sätt.

  • 582 visningar

Gillar

Kommentarer